Си Дзинпин към китайската армия: Гответе се за военни действия!

Си Дзинпин към китайската армия: Гответе се за военни действия!
Китайският лидер Си Дзинпин призова китайските военни да се съсредоточат върху подготовката за военни действия.

Такъв призив в сряда той отправи на конференция за националната отбрана и военната реформа в Пекин.

„Необходимо е добросъвестно да се обобщи и приложи успешният опит от реформите, да се овладее новата ситуация и (да се разберат) изискванията на задачите, да се съсредоточим върху подготовката за войни и също така да имаме смелостта да изследваме и иновираме“, цитира агенция Синхуа думите на китайския лидер.

На конференцията присъстваха високопоставени представители на Централния военен съвет (ЦВС), Народната въоръжена милиция и военните академии на КНР.

Централният военен съвет на Китайската народна република ръководи Народноосвободителната армия на Китай и Народната въоръжена милиция. Си Дзинпин е председател на Централния военен съвет от 2013 г.

През 2015 г. китайските власти обявиха намерението си да реформират значително въоръжените си сили, за да повишат тяхната ефективност. Си Дзинпин се опитва да създаде ултрамодерна армия, която да може, ако е необходимо, да отблъсне всеки враг. Според него най-важното изискване за армията е нейната боеспособност.

БЛИЦ уточнява, че думите на Си Дзинпин идват непосредствено, след като по-рано днес руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия и заплаши с ядрени оръжия.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.