Сергей Лавров и Вук Йеремич в разговор за ООН

Сергей Лавров и Вук Йеремич в разговор за ООН


Сергей Лавров се срещна с кандидата за шеф на ООН Вук Йеремич
Руският външен министър обсъдил с претендента за генерален секретар на световната организация перспективите за укрепване на ефективността !

Руският външен министър Сергей Лавров се срещна в Москва с бившия сръбски външен министър Вук Йеремич, който е кандидат за поста генерален секретар на ООН, предадоха ТАСС и БТА.

По време на срещата бяха обсъдени перспективите за укрепване на ефективността на дейността на ООН. Двамата са разменили и мнения за избора на нов генерален секретар, съобщават представители на руското външно министерство.


Loading...

Постът генерален секретар на ООН ще бъде овакантен на 1 януари 2017 г., припомня ТАСС.
Според сегашните правила за избирането на нов секретар е необходимо някой от кандидатите да получи 9 гласа “за”, включително гласовете на петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН.
След това името на този кандидат ще бъде предложено за одобрение на Общото събрание на ООН.
Източник: epicenter.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.