Северна Корея заплаши Вашингтон с война

Северна Корея заплаши Вашингтон с война
Северна Корея: «Дайте ни само повод и ние незабавно ще нанесем ответен удар

Приблизително  до такава степен е накалена реториката на Пхенян по отношение на САЩ, което се вижда от главната медия на Северна Корея КДНР, вестник  Rodong Sinmun :« Нашата страна ще развърже безпощадна свещена война в отговор и на най-малка провокация от страна на Съединените щати

Поводът за нервната реакция на Пхенян станаха военните учения, провеждани от САЩ и Южна Корея, в непосредствена близост до границите на Северна Корея.

Ежегодните  планови маневри на Пентагона не само раздразниха Пхенян, но са възприемани като директна заплаха.

Освен това, в КНДР (Корейската народно-демократична република) смятат, че с действията си в региона

Вашингтон изправя Корейския полуостров на границата на ядрен конфликт.

Пхенян предлага приемането на конкретни мерки за разреждане на напрежението и осигуряване на мир и стабилност в този взривоопасен регион.

За целта от САЩ се иска само да престанат с демнстрациите на военна сила, да си отзоват войските, и да обещаят занапред да не провеждат военни учения на своя глава, без съгласуването с всички страни от региона, а не само договорка с официален Сеул ( Южна Корея).

Още Вашингтон се обвиниява и в преднамерена провокация и създаване на конфликт, тъй като САЩ са срещу обединяването на двете Кореи, въпреки показните си заявления в различни медии, че искат обратното.

Всъщност не само корейците, но и аналитиците смятат, че Вашингтон трябва да се откаже от провеждането на военни маневри без каквито и да било договорени предварителни условия, за да избави Корейския полуостров от заплахата на евентуална война.

Претенции КДНР има и към властите на Южна Корея, които според КДНР не бързат да слагат край на конфронтационната политика със сънародниците си на Север, и да приключат със заигравките и участиетоsi във военни учения с външни сили.

Но Сеул е твърде зависим от САЩ, и едва ли ще се осмели да тръгне срещу волята на Белия дом,  за това опитите на Пхенян да установи добросъседски отношения  на юг за сега остават без отговор.

Не трябва да се забравя, че привидното спокойствие между САЩ и КДНР е твърде ефимерно.

Може да се каже, че всъщност двете страни се намират в състояние на война.

Въоръженият конфликт на Корейския полуостров 1950-1953 завърши с подписване на споразумение за примирие, а не с мирен договор, Вашингтон и Пхенян нямат дипломатически отношения, а за да избухне война, е достатъчна съвсем малка искра на неразборане да се загори в преговорите, и света ще се сдобие с още една

» гореща точка» .


Loading...

За това Пхенян, съвсем по мъжки предупреждават САЩ да не играят толкова с огъня, защото войните не са както в компютърните игри.
Източник:  News Front

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.