САЩ признаха, че са убили 33 цивилни в Афганистан

САЩ признаха, че са убили 33 цивилни в Афганистан


САЩ признаха, че са убили 33 цивилни в Афганистан
Американската армия в Афганистан заяви, че при сражения с талибаните в северната част на страната през ноември са били убити 33 цивилни.
Според изявление на военните, цитирано от “Асошиетед прес”, в заключение на разследване става ясно, че 33 са убити, а 27 ранени, когато войниците отвърнали на огъня на талибаните, укриващи се в къщи.

След атаката жителите на северния град Кундуз, където се развива действието, пренесли трупове на деца и членове на семействата на талибаните до офиса на местния губернатор, за да покажат яростта си. В операцията са убити двама лидери на талибаните.

“Въпреки обстоятелствата дълбоко съжалявам за загубата на невинни животи”, казва командирът на американските сили в страната ген. Джон Никълсън.


Loading...

Източник: ПИК

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.