САЩ ДОСТАВЯ БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ ПРЕЗ САУДИТСКА АРАБИЯ

САЩ ДОСТАВЯ БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ ПРЕЗ САУДИТСКА АРАБИЯ

Благодарение на усилията и смелостта на Диляна Гайтанджиева, която успя да хване горещата следа на така нареченият «път на смъртта», в журналистическото си разследване, което показва, как оръжие наше ( българско производство) попада в ръцете на терористите, излязоха на бял свят тези, които използват името на България, за да я представят в очите на света едва ли нe, като основен доставчик на ИДИЛ и терористите, измивайки си ръцете с нас и поставяйки България в ролята на бушон, ако нещо се обърка- едва ли ще учудим някого, че става въпрос за САЩ.

Да, именно САЩ, използват България, и оръжие българско производство, за да снабдяват терористите с качествено въоръжение ( излишно е да напомняме, че въпреки това,  че днес нямаме армия, но имаме дълбоки традиции и познания във военното дело, произвеждаме качествено оръжие по съветски образци- а това не е фасулска работа) американските структури, ползвайки нашето членство в ЕС и НАТО, са успели да направят канали за доставка с чадър от чуждестранни спецслужби, защото всички сме наясно, че оръжие не се изнася току така, все пак не говорим за макарани, брашно или дънки.

Тук говорим за нелегалните канали за доставки на оръжие българско производство ( в особено големи количества), които съществуват, но пък остават напълно невидими за една камара специални служби от различни държави, и въобще за целия Европейски Съюз.

Не веднъж бяха представяне конкретни факти, и темата се повдигаше нееднократно, но въпреки това доставките продължават.

Журналистическото разследване на Диляна Гайтанжиева, успя не само да повдигне завесата, на това, кой стои зад доставките, но и да изчистите петното от името на България, която много удобно беше представена като «снабдител на терористите». Но ние не продаваме на терористите- просто нашето оръжие се изнася от САЩ, стига в Саудитска Арабия, и от там никой не знае какво се случва, но после попада в ръцете на терористите.

Фактите са следните- знаем, къде се произвежда оръжието, знаем кой помага да се изнесе (САЩ и приятели), знаем дори и как.

В интервю за RT, Диляна Гайтанджиева представи още факти:

» Източниците ми съобщиха, че оръжието редовно се изпраща в Саудитска Арабия през Черно Море. Успях да разбера и именно с кой точно кораб пренасят»

 

 

Според данни на сайта  „ Traffic marine.com”, на борда на товарния кораб, се превозва товар от 1 степен опасност- тоест оръжие и боеприпаси. Корабът плаващ под датски флаг » Марианне Даника» безпрепятствено курсира по маршрута Бургас, България- Джеда Саудитска Арабия.

Диляна Гайтанджиева успява да вземе и интервю от командира на Свободната Сирийска Армия- тоест така наречената «умерена опозиция», който бил дотолкова разочарован и отвратен от случващото се в Сирия, че решава да даде гласност на това, кой всъщност дърпа конците.

Командир Малик Ал- Курди, споделил, че каналите за нелегални доставки  на оръжие за терористите, се контролират от САЩ, Великобритания, Франция, Саудитска Арабия и Катар, и по негови думи, оръжието се разпределя и стига до тези, които изповядват определена идеология- радикален ислямизъм, и възглавяваната от САЩ коалиция е наясно с това.

Очаквайте продължение по темата

 


Loading...

Ася Иванова- Зуан, Българска редакция News Front

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

Comments are closed.