САЩ БЕЗ ПАРИ ЗА БОЕПРИПАСИ, ИЗЛАГАТ СЕ

САЩ БЕЗ ПАРИ ЗА БОЕПРИПАСИ

НАЙ-НОВИЯТ ЕСМИНЕЦ НА САЩ ГОЛ КАТО ПУШКА — БЕЗ БОЕПРИПАСИ

Снарядите за новия есминец от ВМС на САЩ USS Zumwalt се оказаха твърде скъпи, съобщи Defense News.
Стойността на един снаряд достигна 800 хиляди долара.
Според източник на изданието, така високата цена е свързана с рязкото намаляване на закупуването на есминците Zumwalt. Производството на боеприпаси за тях се оказало не съвсем масово.

Първоначално се планирало да се построят 28 кораба от този тип, но в резултат били закупени само три. Първият от тях бил въведен в експлоатация през октомври 2016 година.

На всеки есминец се разполагат по две 155-мм оръдия. Те могат да работят само със специално създадени за тях управляеми високоточни снаряди LRLAP (Long Range Land-Attack Projectile).

По данни на източниците на Defense News, и оръдията, и боеприпасите са преминали успешно изпитанията, претенции към тях няма никой. Независимо от това ВМС на САЩ имат намерение да се откажат от LRLAP заради високата цена.

САЩ БЕЗ ПАРИ ЗА БОЕПРИПАСИ

Американските военни вече са започнали търсене на алтернативни варианти. Проблемът, обаче, е в това, че автоматичната система за подаване на снарядите USS Zumwalt е проектирана за LRLAP. Изданието твърди, че ВМС на САЩ едва ли ще успеят да намерят аналогични боеприпаси със същия размер, ще се наложи напълно да се промени програмното обезпечение.
Изданието твърди, че по-вероятно е в близко време да не се намери алтернатива и самолетоносачът да започне бойното си дежурство без боеприпаси.

Макар USS Zumwalt е влиза в състава на ВМС на СЩА в средата на октомври, в предстоящата половин година той няма да има тествани бойни системи.


Loading...

Стойността на есминеца е около 4.4 милиарда долара.
ИЗТОЧНИК: BGR.NEWS-FRONT.INFO
ЗА ВАС ПРЕДАДЕ ЕКИПЪТ НА :WARS.BG

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. ” Изданието твърди, че по-вероятно е в близко време да не се намери алтернатива и самолетоносачът да започне бойното си дежурство без боеприпаси.”
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Това не е самолетоносач !!!

Comments are closed.