Руснаците правят супер мощен танк от Т-72Б3 благодарение на опита от танковия биатлон

Руснаците правят супер мощен танк от Т-72Б3 благодарение на опита от танковия биатлон
“Уралвагонзавод” разработи нов двигател и система за управление на огъня за танка Т-72Б3 на базата на опита от участието му в “Танковия биатлон”

Това съобщи пред журналисти заместник-главният директор на корпорацията Вячеслав Халитов.

По негови думи опитът от експлоатацията на танковете в съревнованията внимателно се изследва от сътрудниците в корпорацията и най-вече от главните конструктори на танковите системи.

Благодарение на това от 2013 г. насам се внедряват много нови системи дори в танковете, които вече са в експлоатация.

Зам.-директорът на корпорацията отбеляза, че участието в съревнованията позволява да се получат данни за употребата на машините в екстремни условия и режими.

“Когато машината влезе във водоем, преодолява противотанков ров, при това на високи скорости и с максимални обороти на двигателя, всичко това е много близко до пределните условия”, каза Халитов.

Съревнованията в танковия биатлон се провеждат в Русия от 2013 година. Болшинството отбори използват руските танкове Т-72Б3. За последните 5 години машината премина няколко модификации, като получи по-мощен двигател и подобрено въоръжение.

През май тази година информиран източник съобщи за плановете на руската армия да приеме на въоръжение модифицирана версия Т-72Б3-М с нов двигател. “В момента по своите характеристики Т-72Б3 превъзхожда танка Т-90А”, съобщи събеседник на “Интерфакс”.

От пресслужбата на Западния военен окръг съобщиха, че Първа танкова армия е започнала изпитанията на модернизирани образци, сред които и Т-72Б3-М на полигон “Головеньки” в Подмосковието. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.