Руснаците показаха 30-мм снаряди с пластмасови части

Руснаците показаха 30-мм снаряди с пластмасови части
На международното изложение на авиационни и отбранителни системи Latin America Aerospace and Defence

в Бразилия представиха руски боеприпаси с пластмасови водещи пояси за 30-мм авиационно оръдие, съобщи “Российская газета“.

“Патроните поразяват въздушни и наземни лекобронирани и небронирани цели при стрелба с 30-мм авиационно оръдие на самолети тип Су-27, Су-25, МиГ-29,

хелкоптери Ми-2ДП и други носители”, се посочва в официалното съобщение, разпространено от пиресслужбата на концерна “Техмаш”.

Конструктивна особеност на тези боеприпаси е използването на пластмасови вместо медни водещи пояси. Нововъведението позволява съществено да се повиши бойната ефективност на оръдията, включително при продължителна стрелба.

Това се постига чрез стабилизиране на балистичните параметри и увеличение със 7-8% на началната скорост на снаряда. Снарядът с пластмасов водещ пояс понижава и механичното износване на цевта на оръдието.

Сред експонатите на “Техмаш” беше и реактивна многоцелева граната РМГ с едноразов гранатомет, който превъзхожда световните аналози по своите тактико-технически характеристики.

Калибърът на РМГ е 10,5 см, дължината му е 1 м, масата – 8,5 кг, а обсегът на прицелната стрелба е 600 м.

“Гранатата е предназначена за ефективно поразяване на екипажи и бойно оборудване на лекобронирана техника, както и на жива сила в открити местности и в сгради,

в укрития от полеви тип и в бункери”, се посочва в съобщението. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.