Рускaта гаубица “Коалиция-СВ” постави рекорд, който надмина очакванията на самите производители

Рускaта гаубица "Коалиция-СВ" постави рекорд, който надмина очакванията на самите производители
Неотдавна военни експерти заявиха, че руската самоходна гаубица “Коалиция-СВ” просто не дава на противника шанс да отвърне на удара.

По своите технико-тактически характеристики тя превъзхожда подобните артилерийски средства, притежавани от страните от НАТО.

Както предаде сръбският интернет портал “Бог-рата”, руската самоходна гаубица”Коалиция-СВ” може да поразява врага дори на още по-голямо разстояние, отколкото нейният производител очаквал.

“Тази гаубица може да унищожава цели, намиращи се на разстояние от 80 километра”, напомня източник на сръбския портал.

Според технико-тактическите данни на производителя, максималната далекобойност на руската самоходна гаубица от ново поколение “Коалиция-СВ”, е не повече от 70 километра.

https://www.youtube.com/watch?v=sGm7eoxluwc

Също така, новият артилерийски комплекс “Коалиция-СВ” има иновативен режим на стрелба “шквал”. Това позволява няколко 152.4-мм снаряда да бъдат изстреляни под различни ъгли и да поразят целта си едновременно. Така врагът се оказва под масивен обстрел.

Неотдавна военни експерти казаха, че руската самоходна гаубица “Коалиция-СВ” просто не оставя на противника шанс за ответен удар.

По своите технико-тактически характеристики тя превъзхожда останалите артилерийски средства, притежавани от страните от НАТО.

Благодарение на способността си за удари на далечни разстояния, руската гаубица не влиза в зоната на обхват на врага. /  bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.