Руско предупреждение: Корабите на САЩ в Черно море ще бъдат унищожени за няколко минути (ВИДЕО)

На фона на полемиката в нашата страна относно това, кой е повикал корабите на НАТО и какви последици може да има присъствието им за страната ни, руски експерт изрази мнение какво би станало с въпросните морски съдове, ако се стигне до реален конфликт.

Според родни експерти, Русия интерпретира действията на Алианса в Черно море като агресивни и ще предприеме ответни мерки. На свой ред от Алианса бяха категорични, че американските кораби в Черно море не са признак за агресия.

В случай на военен конфликт в Черно море корабите на ВМС на САЩ ще бъдат унищожени за няколко минути от бреговите ракетни комплекси на Черноморския флот на Русия. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на заместник-председателя на Руския съюз на ветераните, бивш командваш бреговите войски на Черноморския флот генерал-майор Владимир Романенко.

„Американският кораб ще има няколко минути живот в Черно море. Въпросните ракетни комплекси, с които разполага на въоръжение Черноморският флот, а и то от няколко посоки, няма да му позволят по никакъв начин да реши оперативните си стратегически задачи”, заяви генералът.

По-рано в сряда руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу съобщи, че подчиненото му ведомство е приключило с доставката на ракетните комплекси „Бастион” за Черноморския флот. Снабдяването на ВС на Русия с комплекси „Бастион” ще приключи през 2017 година. Шойгу припомни, че тези комплекси надеждно защитават подстъпите на страната от към море.


Присъствието на НАТО в Черно море не цели провокация, то е мирно, заяви  началникът на щаба на Съюзното командване по трансформацията генерал-лейтенант Греъм Стейси. Изпълняващият длъжността  началник на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов допълни, че в Черно море няма увеличение и ескалация на присъствието на сили на НАТО.

Той обясни, че досега военните учения са се провеждали последователно, а през тази година ще се осъществят заедно в рамките на две седмици пpез юли в суперманеврите „Сейбър гардиън”.

Няколко държави  са проявили интерес за осъществяване на съвместна охрана на въздушното пространство на страната  ни и нито една от тях не е поставяла условия за заплащане на участието си, стана ясно още от думите на вицеадмирал Евтимов.


Loading...

България е стабилен член на НАТО, посочи генерал лейтенант  Греъм Стейси. По повод дискусията за военното присъствие на НАТО в Черно море, висшият военен каза, че то е регулярно и мирно. “НАТО провежда много учения и тренировки в Европа и в целия свят. Всички те са насочени към съхраняване на мира и сигурността и в никакъв случай не целят провокация. Целта им винаги е  предотвратяване на криза, избягване на конфликт и опазване на мира”, посочи Стейси.
Източник: Звезда ру

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.