Руски депутат: «Бойният потенциал на ПВО и ВКС на Русия е достатъчен, за да се блокират ВВС на САЩ над Сирия»

Руски депутат: «Бойният потенциал на ПВО и ВКС на Русия е достатъчен, за да се блокират ВВС на САЩ над Сирия»

Въздушните удари на оглавяваната от САЩ коалиция по сирийската войска демонстрира отказа от постигнатите по-рано споразумения с Русия, което служи за Русия като достатъчно основание, за да се подкрепи искането на правителството на Сирия за пълно извеждане на чуждите войски от  територията на Сирия, заяви депутатът от Държавната дума на Русия Сергей Гаврилов.

По-рано представителят на Министерството на отбрана на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че самолетите на международната «антиидиловска коалиция» са нанесли в събота четири удара по сирийската войска, намираща се в обкръжение на Ислямска държава в района на летището в Дейр-ез-Зор, загинали са 62 военнослужещи, около 100 човека са били ранени. Конашенков отбеляза също, че веднага след ударите бойците от Ислямска държава са тръгнали в настъпление.

«Считам, че САЩ с това си действие зачеркнаха всички споразумения, които се опитваха да постигнат Лавров и Кери. С това поставиха под удар мирния процес в Близкия Изток. Считам, че това е достатъчно основание Русия да подкрепи искането на правителството на Сирия за извеждането на чуждестранна войска, преди всичко американци и англичани, от територията на Сирия, а също да се забранят полетите на коалицията на САЩ», заяви за РИА Новости Гаврилов.


Loading...

Източник: bgr.news-front.info

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.