Руският холдинг “Швабе” представи уред за откриване на снайперски гнезда

Руският холдинг "Швабе" представи уред за откриване на снайперски гнезда
Приборът автоматично сканира местности на разстояние до 2,5 км<

В рамките на форума “Армия 2019” руският холдинг “Швабе” представи модифицирана версия на сканиращото устройство “Сосна”, способно да открива оптични прибори на снайпери, предаде ТАСС.

“Приборът позволява засичане и указване на координатите на оптически и оптико-електронни прибори, които водят насрещно наблюдение или прицелване. “Сосна” осигурява автоматичен режим на сканиране на местности на разстояние до 2,5 км”, съобщиха от пресслужбата на компанията.

За разлика от предишната версия, обновеният прибор е с безпроводна система на управление, а масата и габаритите му са намалени с 1,5 пъти. “Сосна” се управлява от таблет.

Приборът се монтира стационарно на пункт за наблюдение на статив или на транспортно средство.

“В момента “Сосна” няма руски и чуждестранни аналози”, отбелязаха от пресслужбата.

Приборът може да се използва за охрана на особено важни обекти. Една от честите задачи, които изпълнява, е засичане на снайперисти в хода на антитерористични операции. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.