Руският изтребител Су-57 ще получи най-новите ракети “въздух-въздух” с малък обсег на действие

Руският изтребител Су-57 ще получи най-новите ракети "въздух-въздух" с малък обсег на действие
Най-новата ракета клас “въздух-въздух” с малък обсег на действие РВВ МД вероятно ще бъде използвана за изтребителя пето поколение ​​Су-57, каза генералният директор на завода “Дукс” (производителят на ракетата) Юрий Клишин.

“Може би за ПАК ФА (Су-57). За него има цяла гама оръжия на вътрешни и външни носачи”, каза Клишин, цитиран от медиите.

В момента с ракетата РВВ МД са оборудвани МиГ-35, МиГ-29, МиГ-25, Су-35, Су-34, Су-32, Су-30, Су-27, Су-25 и Як-130.

Клишин отбеляза, че ракетата e била представена на форума “Армия-2018”, който се проведе в подмосковския парк “Патриот” на 21-26 август. Той допълни, че за най-новата ракета вече има интерес и от чужбина.

“Много държави, геополитически партньори на нашата страна, които по различни причини не могат да бъдат споменати, се интересуват от оръжието”, каза той.

Междувременно директорът на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество Дмитрий Шугаев (ФСВТС), потвърди плановете за извършване на доставката на изтребителите Су-35 за Китай до края на годината.

А що се отнася до времето за изпълнение на договора с Китай за системите С-400, той отбеляза, че Русия работи в одобрения график за доставка на самите установки, ракети, а също и спомагателно оборудване.

“Договорът е поетапен, ще приключим с всичко навреме – в рамките на нашите споразумения и срокове за изпълнение”, каза Шугаев.

През март 2013 г. китайските медии съобщиха, че Русия и Китай са подписали рамково споразумение за доставка на самолети Су-35. Появиха се и информации, че се готви споразумение с Китай за доставка на 48 многофункционални изтребителя.


Loading...

Както бе потвърдено в края на октомври от производителя, руските изтребители Су-35, предназначени за износ, ще бъдат оборудвани с бордови електронни пакети, включващи локатори, системи за управление и нови комплекси за радиоелектронна борба.  / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.