Руските военни инженери са обезвредили над 20 хил. боеприпаси в Алепо

Руските военни инженери са обезвредили над 20 хил. боеприпаси в Алепо
Руските военни инженери са проверили около 20 хил. декара от територията в сирийския град Алепо и са обезвредили над 24 хил. боеприпаси, каза в понеделник (16 януари) началникът на Международния противоминен център на руските въоръжени сили Игор Михайлик, цитиран от ТАСС.

“Полеви инженер е международна професия. Бихме искали да видим военни инженери не само от Руската федерация, но и от други страни”, каза Михайлик в интервю за ТВ канала “Россия 24”.

От началото на руската операция за борба с тероризма в Сирия “около 20 хил. декара са били проверени и над 24 хил. боеприпаси са били обезвредени”, каза той.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи на 23 декември за завършване на операцията за освобождаването на Алепо. Руските военни инженери в момента помагат за разчистването на сградите от мини. Както каза руското министерство на отбраната, представители на т. нар. умерена опозиция са минирали “буквално всичко”, дори детски играчки, преди да напуснат Алепо.


Loading...

Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.