Руските ВКС сменят всички леки изтребители с МиГ-35 (ВИДЕО)

Руските ВКС сменят всички леки изтребители с МиГ-35 (ВИДЕО)
Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия планират да заменят парка си от леки изтребители с МиГ-35, съобщи в петък главнокомандващият на силите Виктор Бондарев, цитиран от Интерфакс.

“С удоволствие ще приемем този самолет. Сменяме цялата лека изтребителна авиация именно с този клас“, каза той на презентацията на МиГ-35.

В четвъртък директорът на Обединената авиостроителна корпорация (ОАК) Юрий Слюсар докладва на руския президент Владимир Путин за началото на летните изпитания на най-новия изтребител.

Той съобщи, че серийното производство на машината ще започне след 2019 г. На свой ред Путин изрази надежда, че МиГ-35 ще усили въоръжените сили на страната и ще има добър експортен потенциал.

МиГ-35 е най-новият самолет от семейството изтребители МиГ. Той е поколение 4++ и се смята за преходно звено към изтребителите пето поколение. Разработката му тече от първата половина на 2000-те години в два основни варианта – едноместен МиГ-35С и двуместен МиГ-35Д.


Loading...

Етапът на проектиране приключи през пролетта на 2016 г., а първият полет се състоя на 24 ноември 2016 г.Частите на МиГ-35 са произведени изцяло в Русия. Той ще може да бъде оборудван с всякакви оръжия, включително и лазерни.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.