Руските ВКС изиграха решаваща роля в битката за Хама (ВИДЕО)

Руските ВКС изиграха решаваща роля в битката за Хама (ВИДЕО)
След началото на неочакваното настъпление на терористите в провинция Хама руските ВКС започнали всекидневни бомбардировки в северната част на провинцията, а също и на границата с провинция Идлиб, откъдето групировките прехвърлят подкрепления и боеприпаси.

Главният резултат е в прекъсването на снабдителните линии на терористите.

Това направи възможно сирийската армия да се закрепи в отбрана, а след това да се прегрупира и да започне настъпление в направление към провинция Идлиб.

БЛИЦ припомня, че в началото на настъплението „Хайят Тахрир аш-Шам” съвместно с радикалите на поддържаната от САЩ и Турция „умерена опозиция” овладяха големи територии, поставяйки сирийската армия в критично положение.

Самите терористи сега непрекъснато снимат как ги бомбардират руските самолети. В обективите редовно попадат щурмовиците Су-25 и многофункционалните Су-30СМ и Су-35.
Източник: blitz.bg


Loading...

https://youtu.be/Wl5Kc6paPbs

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.