Руските ВДВ се подсилват със системите “Андромеда Д” и “Полет К”

Руските ВДВ се подсилват със системите "Андромеда Д" и "Полет К"

Според командващия на ВДВ генерал-полковник Андрей Сердюков превъоръжаването с новите комплекси “Андромеда Д” и “Полет К” вече е изпълнено на практика във всички бойни подразделения и части на Въздушно-десантните войски.

Военният изтъкна приноса на руските парашутисти в бойните действия в Сирия, където с тяхна помощ са десантирани стотици товарни платформи в труднодостъпни райони, блокирани от терористите в продължение на дълги години.

На практика всички единици на ВДВ са снабдени с новите системи за управление и командване “Андромеда Д”, заяви пред ТВ “Звезда” командващият на ВДВ генерал-полковник Андрей Сердюков. Той допълни, че във ВДВ вече са започнали да постъпват и системите “Полет К”.

“Във ВДВ е приета на въоръжение системата за управление и командване “Полет К”. Тя позволява на десантчиците да видят своето подразделение на електронна карта след приземяването си и да вземат решение за ефективни действия на бойното поле.

По-нататъшната разработка на тази система е “Андромеда Д”. Тя позволява по-ефективно да се използват въздушно-десантните съединения. В момента тя се усвоява активно във войските. С “Андромеда” днес са превъоръжени на практика всички бойни подразделения и части на ВДВ”, изтъкна Сердюков.

Той обяви още, че през 2018 г. приключи напълно и въвеждането на униформите “Ратник” във ВДВ.

Сердюков подчерта опита, натрупан от руските парашутисти в Сирия. Там те са десантирали стотици товарни платформи в труднодостъпни райони, блокирани от терористите в продължение на дълги години. Според генерала става въпрос за около 400 платформи, натоварени с контейнери с муниции, медикаменти и различни хранителни продукти.

Сердюков припомни, че тази помощ не е била предназначена само за сирийските военни, изолирани от останалата свободна територия в продължение на дълго време, но и за местното цивилно население, страдало наравно със своите защитници. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.