Руската бронетехника “се цели” към по-мощен калибър?

Руската бронетехника "се цели" към по-мощен калибър?
Руските танкове и бронирани машини могат да се оборудват с по-мощни оръдия с 57-мм калибър, съобщи “Российская газета“.

Концернът “Техмаш” съвместно с “Ростехком” разработва възможност за преминаване на руската бронетехника от 30-мм оръдия на 57-мм.

От своя страна министерството на отбраната като поръчител също проучва въпроса, съобщи заместник-генералният на “Техмаш” Александър Кочкин.

Той уточни, че в момента тече оценка на проекта. Промяната на калибъра ще наложи огромни разходи за модернизация на въоръжението и военната техника, уточни той.

Въпросът за превъоръжаването на руската бронирана техника не се повдига за първи път. За него се заговори сериозно след разработката на бойния модул АУ-220М “Байкал” с ново 57-мм оръдие. Той бе създаден на базата на руското артилерийско оръдие С-60.

Според редица експерти преминаването към новия “добре забравен стар” калибър може съществено да промени обстановката на световния пазар на оръжие в полза на Русия. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.