Руската авиация скоро ще се сдобие с първите ракети С-80ОФП “Бронебойщик”

Руската авиация скоро ще се сдобие с първите ракети С-80ОФП "Бронебойщик"Руската авиация скоро ще се сдобие с първите ракети С-80ОФП "Бронебойщик"
Руският концерн “Техмаш” пусна първата партида нови неуправляеми авиационни ракети “Бронебойщик” от 80-мм калибър за опитно-войскова експлоатация.

Държавните изпитания на ракетата са изцяло приключени.

Това съобщи заместник-генералният директор на предприятието, явяващо се част от “Ростех”, Александър Кочкин. Той добави, че опитната партида на новите боеприпаси е пусната със собствени средства на “Техмаш”.

Кочкин отбеляза, че задържането е поради промяна в изискванията на руското министерство на отбраната. Поради това е трябвало да бъдат коригирани техническите задачи.

В предприятието се надяват, че военното ведомство ще вземе решение за начало на опитно-войсковата експлоатация в най-близко време.

С-8ОФП “Бронебойщик” е руска неуправляема авиационна ракета, предназначена за неутрализиране на вражески огневи позиции, поразяване на групови цели и бронетехника, отбелязва “Российская газета“. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.