Русия ще унищожи предсрочно химическите си оръжия

Русия ще унищожи предсрочно химическите си оръжия
Русия, по всичко личи, ще завърши предсрочно ликвидацията на химическото си оръжие – през 2017 година

Това заяви на среща с президента Владимир Путин пълномощният представител на държавния глава в Приволжския федерален окръг и шеф на държавната комисия по химическо разоръжаване Михаил Бабич, пише “Независимая газета” в понеделник.

“Международните ни ангажименти предвиждат да приключим работа (по унищожаване на химоръжията) до 31 декември 2018 г., но ако се движим с досегашните темпове, и ако няма  технологични спънки, то и финансово, и технологически, и кадрово е възможно да приключим процеса още през тази година”, докладва Бабич.

Като страна по Конвенцията за забрана на химическите оръжия, Русия вече унищожи около 93 процента от химическите си оръжия, според руските власти.

Русия трябваше да изгради няколко завода през последните две десетилетия, за да се освободи от най-големия химически оръжеен арсенал в света.


Loading...

Източчник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.