Русия: Над унищожения конвой на ООН над Алепо е действал ударен безпилотен самолет на САЩ (и видео)

Русия: Над унищожения конвой на ООН над Алепо е действал ударен безпилотен самолет на САЩ (и видео)
Понастоящем из медийното пространство има много спекулации на тема унищожаването на хуманитарния конвой на ООН около Алепо, в резултат на което загинаха 20 мирни граждани.

САЩ се опитват да избягат от отговорността и да завоалират инцидента около бомбардировката в Дейр ез-Зор, по време на която бяха убити 83 и ранени над 100 сирийски военни, обвинявайки за унищожаването на автоколоната ВКС на Русия.
Представител на администрацията на Белия дом Бен Родс заяви, че това е дело два руски Су-24. Безумните твърдения на САЩ принудиха Министерството на отбраната на Русия да проведе щателно разследване и да установи, че в по-голямата част от маршрута хуманитарният конвой е бил съпровождан от пикап на терористите с теглен на буксир голямокалибрен гранатомет. Същият е заснет.
Министерството на отбраната на Русия съобщи също, че на 19 септември в небето над Алепо, над района на придвижване на конвоя на ООН е забелязан ударен безпилотен самолет на коалицията, оглавявана от САЩ.
Фактът е фиксиран от руските РЛС, проследяващи въздушната обстановка в небето над Сирия.
Безпилотният самолет на коалицията е бил идентифициран от руските военни като MQ-1 Predator («Хищник»), който е на въоръжение във ВВС на САЩ.
По своите възможности той може не само да унищожава наземни цели с помощта на високоточни боеприпаси, но и да подава целите за ракетните комплекси.

«На височина 3600 метра и движейки се със скорост около 200 километра в час, е фиксиран ударен безпилотен самолет на международната коалиция, който е излетял от турската авиобаза «Инджирлик», — това заяви представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.
«Възниква питането, какво е правил на това място и в указаното време ударният безпилотен самолет на САЩ и какви задачи са му били поставени.
 
 
 
Впрочем, това могат да кажат и само тези, които са го изпратили.
 
 
 
Русия винаги разполага с доказателства при твърденията си за разлика от американската страна, каза генерал Конашенков.

Loading...

 Източник: bgr.news-front.info
loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.