Русия разполага на Камчатка модерни радари, които ще откриват “Раптори” на големи разстояния

Русия разполага на Камчатка модерни радари, които ще откриват "Раптори" на големи разстояния
Единици от Източния военен окръг, специализирани в наблюдението на въздушното пространство на стратегически важния полуостров Камчатка, ще получат модерната радиолокационна станция П-18Р.

Системата открива изтребители, които са класифицирани като “невидими”, съобщиха от пресслужбата на Източния военен окръг.

“Скоро ще започнем да използваме най-модерното радарно оборудване”заявиха от Източния военен окръг.

П-18Р е предназначена за откриване на въздушни обекти и точно изчисляване на различните параметри на полета им: разстояние (км), скорост на движението, установяване на техния клас, както и бързо прехвърляне на тези данни към системите за управление.

Това е много чувствителен апарат, който може да открие обект на дълги разстояния и да изчисли всички свързани с него параметри, използвайки базовата електроника в най-краткия възможен интервал от време. Системата е много подходяща за засичане на въздушни обекти, които използват “стелт” технологии.

Източният военен окръг включва оперативни военни единици от всички видове и родове, които се намират на територията на Задбайкалието и Далечния изток (площ от около 7 млн. кв. км) с изключение на единиците от Ракетните войски със стратегическо предназначение. Командването на Централния военен окръг се намира в гр. Хабаровск.

Съставът му включва сухопътни сили, състоящи се от четири комбинирани армии и един армейски корпус. Тук се намират и две бригади от Въздушно-десантните войски, както и голям брой самостоятелни оперативно-тактически бойни единици с различно предназначение от състава на разузнавателните, военноморските единици и единиците за крайбрежна отбрана.

Въздушно-космическите сили са представени от 11-а армия на ВВС и ПВО, както и от въздухоплавателния боен капацитет на Тихоокеанския флот. Военноморските сили се състоят от единици на Тихоокеанския флот.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.