РУСИЯ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА РАЗПОЛОЖИ В БАЛТИКА И ЧЕРНО МОРЕ ДВЕ СВРЪХНОВИ РАДИОЛОКАЦИОННИ СТАНЦИИ

Руски радари


В ОТГОВОР НА НАРАСТВАЩАТА ВОЕННА АКТИВНОСТ НА НАТО, РУСИЯ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА РАЗПОЛОЖИ В БАЛТИКА И ЧЕРНО МОРЕ ДВЕ СВРЪХНОВИ РАДИОЛОКАЦИОННИ СТАНЦИИ (РЛС), СПОСОБНИ ДА КОНТРОЛИРАТ КРАЙБРЕЖНАТА ЗОНА В РАДИУС ОТ 200 МИЛИ, СЪОБЩИ „ИНТЕРФАКС“ КАТО ЦИТИРА ДОБРЕ ОСВЕДОМЕН ИЗТОЧНИК
Русия разполага два супермощни радара в Балтика и Черно море

В ОТГОВОР НА НАРАСТВАЩАТА ВОЕННА АКТИВНОСТ НА НАТО, РУСИЯ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА РАЗПОЛОЖИ В БАЛТИКА И ЧЕРНО МОРЕ ДВЕ СВРЪХНОВИ РАДИОЛОКАЦИОННИ СТАНЦИИ (РЛС), СПОСОБНИ ДА КОНТРОЛИРАТ КРАЙБРЕЖНАТА ЗОНА В РАДИУС ОТ 200 МИЛИ, СЪОБЩИ „ИНТЕРФАКС“ КАТО ЦИТИРА ДОБРЕ ОСВЕДОМЕН ИЗТОЧНИК.

„Очаква се надхоризонталният модифициран радар „Подсолнух“ да застъпи на бойно дежурство в Балтика през 2017 година“, съобщил източникът. Аналогичен радар може да бъде разположен и в Крим през 2017 г.

„Той ще може да засича всеки военен кораб, който преминава през Босфора“, казал събеседникът.

Радарът „Подсолнух“ премина държавни изпитания през 2006 г.
Понастоящем бойното дежурство се осигурява от три станции – едната е в Охотско море, втората – в Японско, а третата в Каспийско.

„Подсолнух“ е способен в автоматичен режим и отвъд пределите на радиохоризонта едновременно да открива, проследява и класифицира до 300 морски и 100 въздушни обекта, да определя координатите им и по тях да насочва бойните комплекси и системи на корабите и на средствата за противовъздушна отбрана.


Loading...

През юни от концерна „РТИ“, който разработва „Подсолнух“, съобщиха за „Интерфакс“, че през следващата година планират да доставят на Министерството на отбраната няколко РЛС.„
Източник: bulpress.info

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.