Разкриха детайли за възможностите на най-новата руска подводница П-750Б

Разкриха детайли за възможностите на най-новата руска подводница П-750Б
Най-новата руска неатомна подводница П-750Б, получила уникална независима от въздуха енергийна установка, ще може да прекарва под водата до 12 денонощия

Това съобщи водещият конструктор на КБ “Малахит” Игор Караваев, цитиран от “Взгляд“.

“Само на едни акумулаторни батерии подводницата може да се движи не повече от три денонощия, а с употребата на независеща от въздуха енергийна установка – до 12 дни при скорост 4 възела на икономичен ход”, твърди Караваев.

По думите му плавателният съд може през цялото това време да се намира под вода, но ще трябва да изплава, за да определя местоположението си и да провежда радиовръзки.

Според разработчика подводницата може да се произвежда в няколко варианта, включително в ударен с “Калибри”, специално предназначени за подводния спецназ.

“Подводницата може да има на въоръжение торпеда, мини и дори крилати ракети “Калибър”, които се изстрелват хоризонтално под вода”, отбеляза Караваев.

За първи път “Пираня” П-750Б с въпросната установка беше показана през юни в рамките на военноморския салон в Санкт Петербург. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.