Първата партида от новите АК-12 постъпи във войските

Първата партида от новите АК-12 постъпи във войските

Първата партида автомати “Калашников” АК-12 от 8 хил. единици постъпи на въоръжение във войсковите части на Централния военен окръг, съобщиха от пресслужбата на окръга.

“Автомат “Калашников” АК-12 се позиционира като нова платформа, на базата на която се планира да се произвежда оръжие от различен калибър и от най-различно предназначение – както военно, така и гражданско. Първата партида от 8 хил. автомата постъпи в рамките на държавната отбранителна поръчка на въоръжение за съединенията и войсковите части на ЦВО”, цитира “Взгляд“.

От пресслужбата на ЦВО добавиха още, че на полигоните на Самарска, Новосибирска и Челябинска област и в Алтайския край военнослужещите в близко време ще се заемат с усвояването и обслужването на новото оръжие.

От ЦВО отбелязаха повишената ергономика на автомата.

“Проведените модернизации доведоха до повишаването на точността на стрелбата, повишен е и досега немалката издръжливост на ствола, за производството на който започнаха да използват нова технология”, споделиха от пресслужбата. / bg.rbth.com

Вижте още: Сравниха АК-12 и гражданската версия на автомата във ВИДЕО!

Експерт разкрива какви са външните разлики между автомата АК-12 и гражданската карабина АК TR3

Видеообзорът на двата автомата, разпространен от “Российская газета“, бе публикуван от концерна “Калашников”. Специалистът от компанията и международен майстор на спорта по практическа стрелба Георгий Губич нагледно обяснява каква е разликата между двата модела, които на пръв поглед са като две капки вода.

АК-12 има четири положения на превключвателя за смяна на огъня: предпазител, автоматична стрелба, режим от по два изстрела и режим на единична стрелба. При гражданската карабина има общо две положения: с включен предпазител и режим на стрелба.

АК TR3 има и малък бутон – блокер на телескопичния приклад. Той не позволява предпазителят да бъде свален, докато прикладът се сгъва.

От лявата страна впечатление прави маркировката. На АК12 тя е 6П70. На гражданската карабина се вижда логото на производителя, маркировката TR3 и надпис Made in Russia.

Самозарядната карабина “Калашников” TR3 бе представена за първи път през 2017 година. Серийното ѝ производство започна през 2019 година. Оръжието е максимално унифицирано с бойния автомат АК-12. Налична е в два калибъра – 5,45 мм и 7,62 мм.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.