Пхенян отсече: Само един US снаряд да падне – ядрен апокалипсис!

Пхенян отсече: Само един US снаряд да падне - ядрен апокалипсис!
Армията на Северна Корея ще нанесе мигновено безпощаден ядрен удар, ако дори и един американски снаряд падне върху територията й.

Това предупреди в. “Нодон синмун”, официоза на Корейската трудова партия, предаде ТАСС. В материала се подчертава, че решението на САЩ да изпрати самолетоносача “Карл Винсън” към Корейския полуостров нажежава до краен предел обстановката в региона.

При това, “Пхенян няма да наблюдава пасивно провокативните действия на САЩ”. “Нотон синмун” предупреждава още, че “революционните въоръжени сили на КНДР разполагат с ефективни военни средства за сдържане, способни с един удар да превърнат в пепел” този, който извърши агресия срещу страната.


Loading...

Малко преди честването на 15 април на 105-ата годишнина от раждането на основателя на Северна Корея Ким Ир-сен, Тихоокеанското командване на американската армия изпрати към полуострова ударна група от кораби, начело със самолетоносача “Карл Винсън”.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.