Путин се наслади на последната версия на стратегическия бомбардировач Ту-160

Путин се наслади на последната версия на стратегическия бомбардировач Ту-160

Путин.
Руският президент заяви, че новият боен ракетоносец Ту-160 “работи като часовник”.

“Реализирахме голям проект в Казан. Всъщност направихме нов Ту-160 за нашите въоръжени сили – свръхзвуков боен ракетоносец. Усъвършенствахме не само самолета, но и оръжието, което носи. Всичко работи като часовник, наистина е фантастично”, каза Путин на среща с представители на гражданските организации в Татарстан, съобщава РИА “Новости”.

Държавният глава предложи да се обмисли и създаването на свръхзвуков пътнически самолет.

“Сега трябва да разгледаме свръхзвуковия пътнически трафик. Трябва да помислим за това… Защо да не направим свръхзвуков пътнически самолет?”, попита руският президент по време на разговора си с граждански активисти.

По-рано от руското министерство на промишлеността и търговията обявиха, че работата по проект за свръхзвуков пътнически самолет може да започне от 2022 до 2026 година. Според данни, предоставени от това министерство, въпросът трябва да бъде разгледан от Обединената авиостроителна корпорация.

Припомняме, че през ноември 2017 г. Ту-160 беше прехвърлен от халето за финално сглобяване към заводския изпитателен полигон. Ефективността на модернизирания ракетоносец трябва да се увеличи с 60%.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.