Прехвърлят новите ракетни ПВО системи 9К317М “Бук-М3” в Сибир

Прехвърлят новите ракетни ПВО системи 9К317М "Бук-М3" в Сибир

В дислоцираната в регионите на Сибир 41-а общовойскова армия на Русия през тази година ще постъпи партида от новите зенитни ракетни комплекси (ЗРК) “Бук-М3”, предаде “Взгляд“.

“Новите комплекси, които ще постъпят на въоръжение в 41-а общовойскова армия, ще повишат бойните възможности на подразделенията за противовъздушна отбрана по прикриването на охраняеми обекти от средствата за въздушно нападение на противника”, каза командващият на 41-а армия генерал-майор Яков Резанцев.

В момента военните от ракетните бригади минават обучение в Оренбург в базата на учебен център на войсковата противовъздушна отбрана.

ЗРК “Бук-М3” позволява да се прехванат практически всички видове крилати ракети и аеродинамични цели. На пусковата му установка има 12 ракети, а на самоходната огнева установка – 6.

Ключовата особеност на “Бук-М3” е разполагането на противоракетите в пускови контейнери, както е при комплексите С-300, които едновременно са и пускови, и транспортни контейнери.

Благодарение на доработките, направени от руските конструктори, залпът с противоракети от 12-е цилиндрични контейнера може да се осъществи само 20 секунди след спиране на комплекса. За разлика от предшественика си, далекобойността срещу ракети и авиация на противника е нараснала от 15 на 70 километра.

ЗРК “Бук-М3” може да поразява надводни и наземни радиоконтрастни цели, тоест да се използва като тактическо управляемо ракетно оръжие, а не само като средство за защита. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.