Президентът: Да се ползва опита на НАТО при провеждане на конкурси за оборудване

Президентът: Да се ползва опита на НАТО при провеждане на конкурси за оборудване

Президентът Румен Радев призова да бъде използван опитът и добрите практики на партньорите от НАТО при провеждането на конкурси за придобиване на въоръжение и отбранително оборудване.

Държавният глава се срещна днес на “Дондуков” 2 с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 

Ограничените средства, с които България разполага за модернизация на своите Въоръжени сили, налага те да бъдат изразходвани по възможно най-ефективен начин, отбеляза президентът Радев.

 

Той обърна внимание и на по-малките проекти, които са от съществено значение за изграждането на боеспособни и мобилни въоръжени сили, способни да действат в общо информационно пространство със съюзниците.

 

„България продължава да засилва своята роля като стълб на сигурност и стабилност на Балканите и в Черно море“, подчерта Румен Радев. Страната ни е силно мотивирана да интегрира своята отбранителна индустрия и наука при реализацията на общи проекти в рамките на НАТО и очаква насърчение от Алианса в тази насока, добави президентът.

Източник: frognews.bg


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.