Предложиха руските безпилотни апарати да се въоръжат с бомби и гранатомети

Предложиха руските безпилотни апарати да се въоръжат с бомби и гранатомети
Руските безпилотни летателни апарати (БПЛА) могат да получат на въоръжение въздушни бомби и специално адаптирани гранатомети.

По информация от научно-производствения концерн “Техмаш”, част от “Ростех”, вече се търсят онези производители на БПЛА, които ще са заинтересовани от адаптацията на такива образци за редиците на руската армия, съобщават руски медии.

Заместник-главния директор на концерна Александър Кочкин отбеляза, че сред произвежданата продукция има авиобомби с маса от 2,5 до 50 килограма. Освен това се осъществява адаптация за използването на безпилотни гранатомети, производство на “Базальт”, също част от “Техмаш”.

Източниците съобщават също, че до момента боеприпасите, произвеждани от заводите на концерна, “не са изпитвани в полети на дронове”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.