По-ефективно нищо няма: военни разкриха тайните на най-новия Ка-52К „Катран” (ВИДЕО)

По-ефективно нищо няма: военни разкриха тайните на най-новия Ка-52К „Катран” (ВИДЕО)
Журналисти от програмата „Военная приемка” на телевизионния канал „Звезда” разказаха за бойните възможности на най-новия палубен ударен хеликоптер Ка-52К „Катран”, базиран на самолетоносача „Адмирал Кузнецов”.

„На въпросния кораб тези хеликоптери ефективно могат да бъдат използвани против подводни диверсионни групи, защото са снабдени с лазерни далекомери и инфрачервена система за насочване, телевизионни системи. За охрана на корабите на дрейф по-ефективни от хеликоптерите Ка-52К няма”, разказа заместник-командира на кораба по авиацията Юрий Анищенко.

Ка-52 „Катран” – е брат на Ка-52 „Аллигатор” – хеликоптер, смятан за един от най-добрите в света. Миналата година арсенала на „Алигатора” на гърба си изпитаха терористите в Сирия. Сега бойното си кръщене преминава „Катран”. Преди похода на Кузнецов до Сирия, западните военни можеха да го гледат само по изложения.

„Първата особеност на палубния вариант на хеликоптера Ка-52 е крилото, което се сгъва и разгъва”, разказва журналистът на „Звезда”.

Също така Ка-52К има нова модификация на колонката на носещите винтове. Именно тази колонка помага на Ка-52К да излита за бойна задача при всякакви атмосферни условия. Дори и при буря, когато скоростта на вятъра надвишава 20 метра в секунда.
Превод и редакция: БЛИЦ


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.