Почина последният съветски маршал от артилерията (ВИДЕО)

Почина последният съветски маршал от артилерията (ВИДЕО)
На 90 години в Москва почина съветският военачалник Владимир Михалкин. Той беше последният, който получи званието маршал от артилерията през 1989 г. Михалкин беше родом от белоруския град Бобруйск.

Още като юноша отива на фронта доброволец, добавяки 3 години към реалната си възраст, информира “Россия 24”. Едва навършил 17 години и вече е награден с медали „За храброст” и „За отбраната на Ленинград”.

След войната остава на кадрова военна служба. През 1983 г. става командващ на ракетните войски и артилерията на Сухопътните войски. След излизането си в запаса работи в Управлението на генералните инспектори на Министерството на отбраната, занимава се с патриотичното възпитание на младежта, бил е президент на обществено благотворителния фонд “Офицерско братство”.

Маршал Владимир Михалкин ще бъде погребан на 4 януари на Мемориалното гробище в Митищи.
Източник: blitz.bg


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

© 2016 Wars BG Всички права запазени