От руското министерство на отбраната разказаха за модернизацията на “стратезите” Ту-160М и Ту-160М2

От руското министерство на отбраната разказаха за модернизацията на "стратезите" Ту-160М и Ту-160М2
Обсегът на полета на модернизираните стратегически ракетоносци Ту-160М и Ту-160М2 ще се увеличи с 1000 км благодарение на двигателите НК-32 от втора серия, съобщи заместник-министърът на отбраната на Русия Алексей Криворучко.

“Що се касае до работите по НК-32 от серия 02, то те вървят според графика.

Днес ще обсъдим мерките, необходими за ускоряването на работата по дадения проект”, заяви той по време на посещение в ПАО “Кузнецов” за проверка на изпълнението на държавните отбранителни поръчки за 2020 година.

Криворучко отбеляза, че двигателят НК-32 от втора серия има значително подобрени характеристики в сравнение с първоначалната версия.

“Тези уникални двигатели ще се монтират на модернизираните самолети Ту-160М, както и на новите Ту-160, възпроизведени в нов облик”, добави заместник-министърът.

Ту-160 е дълбоко модернизиран стратегически бомбардировач-ракетоносец.

Първият опитен самолет е създаден в рамките на мащабната програма по модернизация на стоящите на въоръжение стратегически самолети на ПАО “Туполев”.

На 2 февруари той направи първия си полет над летището на КАЗ “Горбунов”, припомня РИА “Новости”.

“Стратезите” Ту-160М2 ще се сглобяват от нулата в рамките на възобновяването на програмата за производство на бомбардировачи, чието начало обяви военният министър Сергей Шойгу през 2015 година. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.