ОПАСЕН СГОВОР В СИРИЯ

ОПАСЕН СГОВОР В СИРИЯ
Командването на руските войски в Сирия е взело мерки за предотвратяване излизането на бойците от терористичната организация Ислямска държава от Рака в посока южно от Палмира.

 За това съобщи източник от Министерството на отбраната на Русия.

«По информация, потвърдена по няколко независими канали, в Рака между командването на кюрдските отряди от състава на т.нар.

«Сирийски демократични сили» и лидерите на действащите в този район групировки, включително ИД, е била постигната договореност за отварянето за бойците от ИД на безопасен «южен коридор», — каза събеседникът.

— На терористите е предоставена възможност безпрепятствено да напуснат града при условие, че се насочат в района на Палмира».

След получаването на тези сведения командването на руските войски в Сирия е предприело мерки за предотвратяване излизането на бойците в южна посока, уточни източникът от Министерството на отбраната на Русия.

«Засилени са всички видове разузнаване. По възможните маршрути за излизане на терористите денонощно работят руски безпилотни самолети.

За унищожението на групите от ИД в района са привлечени самолети и вертолети от ВКС на Русия и части на Силите за специални операции», отбеляза събеседникът.

Според него, «на 25 май колона терористи в рамките на 39 пикапа с въоръжение, насочващи се към Палмира, е била открита и унищожена от ВКС на Русия».

«В резултат на ударите загубите на бойците от ИД са 32 пикапа с разположени на тях крупнокалибрени картечници и над 120 терористи», добави източникът.


Loading...

Министерството на отбраната на Русия увери, че «всякакви опити на бойците от ИД за преместване към Палмира и натрупване там на групировка ще бъдат твърдо пресечени».
News Front

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.