Новият руски стратегически бомбардировач ще разполага със “стелт” технологии

Новият руски стратегически бомбардировач ще разполага със "стелт" технологии
Перспективният авиационен комплекс на стратегическата авиация (ПАК ДА) ще бъде създаден с употребата на “стелт” технологии.

Това заяви заместник-министърът на отбраната на Русия Алексей Криворучко по време на съвещание в Казанския авиационен завод (КАЗ) “С. П. Горбунов”, цитиран от информационния отдел на ведомството.

КАЗ е главен изпълнител на перспективния ракетоносец, който ще се строи по схемата “летящо крило”. Изпитанията на машината трябва да започнат през 2023-24 година. Очаква се ПАК ДА да превъзхожда Ту-160, както и китайския Н-20 и американския В-21, който също е в процес на разработка.

Поръчката ще ангажира завода за десетилетие напред. Освен работата над ПАК ДА, специалистите в КАЗ се занимават с ремонти и модернизация на самолетите от стратегическата авиация Ту-22М3 и Ту-160, занимават се и с работата по ракетоносците Ту-160М.

Относно последния Криворучко отбеляза, че работата върви по график, по някои от направленията има малки забавяния, по други – изпреварвания на плановете.

Серийното производство на модернизираните стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-160М2 е планирано за 2020-21 година. Военното ведомство планира да закупи около 50 от машините. / bg.rbth.com

А знаете ли какъв ще бъде руският изтребител от поколение 6++!


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.