Новият военен самолет Ил-112В ще бъде показан за първи път през август тази година

Новият военен самолет Ил-112В ще бъде показан за първи път през август тази година

Най-новият военнотранспортен самолет Ил-112В за първи път ще бъде показан пред широката публика по време на авиосалона МАКС-2019, който в края на август ще се проведе в Жуковски в Подмосковието.

“Мисля, че Ил-112 в течение на летателните изпитания, които вие също ще видите на МАКС, ще покаже мисълта на “Илюшин”, съобщи в хода на пресконференция в Москва заместник-министърът на промишлеността и търговията на Русия Олег Бочаров, цитиран от “Российская газета“.

Първият изпитателен полет на Ил-112В се състоя на Воронежкия авиационен завод в края на март тази година, като продължи около 30 минути.

Сега е взето решение за доработка на машината, тъй като тя не съответства напълно на техническите изисквания на военното министерство. Транспортният самолет се оказа по-тежък, отколкото следва да бъде, за да подсигури заявената товароподемост: доставка на 5 тона товари на 1200 км от грунтово, неасфалтирано летище. Понижаването на масата на самолета изисква изменения в конструкцията и употребата на композитни материали, като процесът ще отнеме около година.

Ил-112 е първият военнотранспортен самолет, създаден от нулата в постсъветска Русия. Той трябва да замени остарелите Ан-24 и Ан-26 в състава на руските ВКС.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.