Нова модернизация на Ми-24: По-дълъг срок ма експлоатация и още ракети “Вихрь”

Нова модернизация на Ми-24: По-дълъг срок ма експлоатация и още ракети "Вихрь"
Конструкторските бюра “Мил” и “Росвертол” (част от “Вертолеты России”) модернизираха ударния вертолет Ми-24.

Проектът получи работно название Mи-35П +, а експлоатационният му срок ще се увеличи до 45 години, каза Андрей Богински, генерален директор на холдинга “Вертолеты России”.

Ми-24 имаше срок на експлоатация от 30 години, поясни Богински, цитиран от “Взгляд”.

“Работихме, за да удължим срока на експлоатация на вертолетите – удължихме го до 45 години. Това прави икономически целесъобразно модернизирането на тези машини”, посочи Богински за РИА “Новости”.

Той отбеляза, че хеликоптерът е получил аналогово-цифров комплекс за управляеми ракети и оптико-електронна система. “Предполагаме, че ще използваме ракети “Атака” или “Вихрь”, каза Богински.

Според него работата ще помогне “да се достигне” до клиентите в онези страни, в които преди това са доставяни Ми-24.

“Това са предимно африкански страни, където трябва да се отчетат и бюджетите. Даваме възможност и на себе си, и на “Рособоронекспорт” да продаваме модернизацията на съществуващия парк”, каза Богински. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.