Новата “Лада” – устойчива на огън и радиация!

Новата "Лада" – устойчива на огън и радиация!
Новият автомобил, проектиран специално за руската армия, има изключително лека рамка, устойчив е на замръзване и може да се похвали със стелт технология

Той разполага и с една още по-изненадваща функция: кабриолет е.

Дизайнът на возилото е базиран на “Лада Нива” – класически офроуд модел, произведен в Русия.

Той има малка каросерия, в която могат да се возят двама души и е идеален за излизане извън официалните пътища. Инженерите са “съблекли” колата максимално: тя няма нито врати, нито покрив.

“Подобрената” версия на “Нива”, проектирана специално за руската армия, ще бъде показана за първи път на международното военно-технологично изложение “Армия 2017”, което ще се проведе в експоцентър “Патриот” в региона на Москва от 22 до 27 август.

Дизайнерите на автомобила твърдят, че е устойчив на почти всичко, включително корозия, огън, химикали и рентгенови лъчи. Основата на колата е направена от специален полимер.


Loading...

Едно нещо обаче остава мистерия: ако колата е устойчива на огън, замръзване и радиация, не трябва ли поне да има покрив?! Не, това все пак е само прототип. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.