НАЙ-ДОБРИЯТ ЗРК, КОЙТО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИСКА ДА КУПИ + ВИДЕО

НАЙ-ДОБРИЯТ ЗРК, КОЙТО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИСКА ДА КУПИ
Машината е предназначена да унищожава поразяващите средства на противника в малък радиус на действие, при самото приближаване на целта – в радиус от 15 км.

Какво прави ЗРК „Тор-М2У“  уникален по рода си ?ЗРК

Какво представлява ЗРК „Тор-М2У“ЗРК „Тор-М2У“ се произвежда в завода „Купол“ (подразделение на „концерна „Алмаз-Антей“) в град Ижевск (на 1200 км източно от Москва).

Днес той е един от ключовите световни доставчици на военно оборудване.

В завода работят над 8 000 души.

„В ЗРК „Тор-М2У“ са внедрени уникални системи, способни да се противопоставят на всяко от съществуващите средства за нападение.През септември 2015 г. проведохме успешни изпитания по унищожаването на ракети на потенциалния противник при движение със скорост от 25 км/ч (имитация на движението на колона с бронетанкова техника – бел. ред)“, разказа за „Руски дневник“генералният директор на завод „Купол“ Фанил Зиятдинов.

Под люка на машината се намират осем ракети с вертикално излитане, които могат за броени секунди да унищожат всякакви въздушни цели на разстояние от 1 до 15 километра. За комплекса няма значение дали тов аса управляеми, балистични или крилати ракети, авиобомби, самонасочващи се снаряди на високоточно оръжие, самолети (изтребител-щурмовик), вертолети или безпилотни средства за разузнаване и нападение.

Според Заиятдинов способността на комплекса за ПВО да води огън без да спира по време на движение превръща ЗРК „Тор-М2У“ в най-добрата система от този клас. ЗРК„Машината издържа разлика в температурите от -50 да +50 градуса по Целзий и може да работи при въздействие от страна на всички възможни радиосмущения на вероятния противник. Тя може да открива до 48 цели и да води едновременен огън по 4 обекта в кръгов диапазон“, разказва Заиятдинов.

Той отбелязваа, че от 2008 г. насам производството на ЗРК „Тор“ се е увеличило неколкократно: това са доставки както за вътрешния пазар, така и за външния. В момента концернът подготвя адаптация на комплекса към корабни условия и за поразяване на ракети на потенциалния противник над водната повърхност.


Loading...

ВИЖТЕ ВИДЕОТО :

Източник: actualno.top

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.