Най-големият военен скандал в България

Най-големият военен скандал в България


Правителството е отхвърлило супер оферта за самолети МИГ-35! Купува 30 годишни Ф-16 на тройна цена…

България е отхвърлила предложение на РСК „МиГ“ за новия многоцелеви изтребител „МиГ-35“ от поколение 4++ при цена около 30-35 $ млн., като Руската страна се ангажира да изкупи и нашите стари самолети. РСК „МИГ“ е предложило за всеки закупени 10 бройки самолети, че ще подари още два отгоре! Цената е почти три пъти по-ниска от това която ще платим за 30-годишните F16 !

За парите които правителството е готово да отдели бихме могли да се оборудваме с 30 чисто нови машини, вместо с 8 трета употреба. Освен това експлоатационните разходи на руската машина са с около 4-пъти по-ниски от тези на F16 !

МиГ-35 по същество е усъвършенстван вариант на МиГ-29. Те имат сходни тела, но под обшивката на МиГ-35 практически се намира различна машина.
При него е инсталирана абсолютно нова електродистанционна система за управление на полета, по-лек планер, горивни резервоари с по-голяма вместимост, по-ефективни двигатели със сопла с управляем вектор на тягата. Разработват се едноместна и двуместна версия на самолета.

Най-важното обаче е другаде:
МиГ-35 ще има абсолютно нов комплект бордово радиоелектронно оборудване. На новата машина ще бъде поставена първата в Русия РЛС с активна фазирана антенна решетка „Жук-МА”.
С нея радарът ще бъде способен да следи изтребители като цели на отдалечение над 150 км.
На МиГ-35 ще бъде поставена уникална оптико-локационна станция (ОЛС), представляваща електрооптичен уред за откриване от клас „въздух-въздух”, който действа както във видимия, така и в инфрачервения спектър на вълните. Освен това МиГ-35 ще има мощен комплект за радиоелектронна борба, в която област руснаците превъзхождат останалите.


Loading...

Източник: Скандал за Милиони ! Правителството да си ходи !

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. -разбойкьо удари в земята Менторите си , по лъжи, кражби, злоупотреби….всичко, защото избрания ЦАЦАРУНГЕЛ му пази гъза !

Comments are closed.