МО изпрати с пълен военен церемониал ген. Андрей Боцев

МО изпрати с пълен военен церемониал ген. Андрей Боцев

С пълен военен церемониал ръководството на Министерство на отбраната и целият генералитет изпрати с траурно шествие началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Той почина на 60-годишна възраст в четвъртък.

Генерал Андрей Боцев беше изпратен с траурно шествие пълен военен церемониал под ръководството на Министерство на отбраната и с наличен целият генералитет. Генерал Боцев почина в четвъртък на 60 г.

Тленните му останки бяха изнесени от Министерството на отбраната и ескортирани от бронирана машина на сухопътните войски. Към траурната процесия се присъедини министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Днес се прощаваме с един човек, който наистина ще остави диря в историята на нашата армия. Служеше в едно време, в което трябваше да се направи решителната крачка между безвремието в армията и новата модернизация и подготовка на нашите въоръжени сили. Той го правеше с достойнство“, каза военният министър Красимир Каракачанов.

„Много неща могат да се кажат за неговата биография, като командир и като човек. Аз ще кажа само едно ген. Боцев беше директен, прям, откровен и честен. На това той искаше да научи и своите подчинени. Бъдете като ген. Боцев, бъдете прями, директни, честни и го грижите за вашите подчинени. Каквото и да се каже за ген. Боцев то няма да е всичко. Хората, които работеха с него ще запазят в себе си спомена за българина, силния мъж, честният български войн. Бог да го прости“, добави Каракачанов.

Днес ни напусна един достоен български генерал. Генерал Боцев премина през всичко нива на военните йерархии и се утвърди като един изключително високо подготвен и офицер и командир. Той заслужи уважението на своите колеги. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде „Фокус“.

„Беше обичан от своите подчинени, той се грижеже за тях като баща. Беше почтен, честен и прям. Има безспорен принос за развитието на въоръжените ни сили. За мен беше и като български генерал и като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили удоволствие и чест да работя заедно с него. Воден до последно от изключително високото си чувство за отговорност и дълг. Той до последно остана на своя пост. Поклон и светла му памет“, добави Румен Радев. / Netvesti Com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.