Мощен “Вепрь 12 Молот” на криле: руснаците проектираха интересна концепция за борба с дронове

Мощен "Вепрь 12 Молот" на криле: руснаците проектираха интересна концепция за борба с дронове
В Русия патентоваха безпилотен апарат, оборудван с огнестрелно автоматично оръжие – патентът на промишления образец беше публикуван от ФГБУ “Федерален институт по промишлена собственост”.

Патентопритежателят, съгласно публикуваните на сайта на института данни, е АО “Концерн за въздушно-космическа отбрана “Алмаз-Антей”.

На изображенията, прикрепени към публикувания патент, е показан безпилотен апарат, оборудван с автомат.

Потребител на Livejournal с никнейм Dambiev отбеляза, че стрелковият комплекс е реализиран на базата на гладкоцевна карабина “Вепрь 12 Молот” с 12-мм калибър.

Оръжието има още електронен спусък и пълнител с 10 патрона.

“Апаратът произвежда изстрели в автоматичен режим, продължавайки да лети по зададения курс, а, ако целта не е поразена, то може да продължи движението си след обекта без допълнителни корекции в курса”, отбеляза Dambiev.

По данни на издание  Defence.ru разработката е създадена от студентското конструкторско бюро по авиомоделиране. Подчертава се се, че подобни разработки до момента не е имало нито в Русия, нито в чужбина. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.