МиГ-31 прихвана норвежки патрулен самолет край руската граница

МиГ-31 прихвана норвежки патрулен самолет край руската граница
Изтребител МиГ-31 от състава на дежурните сили за противовъздушна отбрана на Северния флот прихвана норвежки патрулен самолет, който прелетя в близост до руската граница с изключен транспондер, съобщи Министерството на отбраната на РФ, цитирано от РИА “Новости” във вторник (6 юни)

Полетът е извършен в неутралните води над Баренцово море.

“Екипажът на прихващача се приближи на безопасно разстояние до целта и визуално го идентифицира като противоподводен патрулен самолет на норвежките ВВС Р-3С “Орион”, се казва в съобщението.

След смяната на курса на норвежкия самолет и отдалечаването му от руската граница изтребителят МиГ-31 се върна към авиобазата, допълниха от ведомството, като отбелязват, че подобни полети се извършват по няколко пъти седмично.


Loading...

Норвежките военни от своя страна нарекоха прихващането на техния самолет “нормално явление”, цитира агенция Reuters.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.