“Междузвездните войни” на САЩ са безсмислени: “Авангард” не може да бъде свален дори от космоса

Космическият ешелон от ПРО, създаван в САЩ, не може да противостои на хиперзвуковия ракетен комплекс “Авангард” на Русия, заявиха от руското министерство на отбраната.

“Създаването на космически ешелон за ПРО на САЩ е абсолютно безсмислено за противодействие на комплекс “Авангард”. Траекторията на полета на планиращия крилат блок преминава по-ниско от минималната височина за прехват на всички възможни надатмосферни прехващачи за ПРО”, гласи заявлението на водещи военни експерти от Генералния щаб на руските Въоръжени сили и министерството на отбраната, цитирано от руски медии.

По техни думи прехватът е невъзможен не само от бъдещите космически прехващачи, но и от противоракетните комплекси с шахтово и корабно базиране.

“За комплексите за ПРО с атмосферен прехват планиращият крилат блок също е практически неуязвим”, поясняват експертите.

Авторите на материала също така отбелязват, че ракетите на “Авангард”, пуснати от вътрешността на Русия, няма да попадат в зоната за прехват на авиационните средства от противоракетната отбрана на САЩ, охраняващи границите на страната.

“Самият планиращ крилат блок, способен да издържа на огромни температури и движещ се в пределите на атмосферата по непрогнозируема територия, за авиационните лазерни средства за ПРО е практически неуязвима цел”, добавиха експертите.

През август 2018 г. от Пентагона заявиха, че съвременните руски ракети са безсилни пред ядрения щит на САЩ. /  bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.