“Лудия руснак” бе избран за най-добър морски пехотинец в САЩ (ВИДЕО)

"Лудия руснак" бе избран за най-добър морски пехотинец в САЩ (ВИДЕО)
Роденият в Русия Виталий Холодов се оказа най-добрия сержант-инструктор от морската пехота на ВС на САЩ за 2016 година.

Присъждането на почетната награда се е състояло на остров Перис в Южна Каролина преди няколко седмици, но информационните издания в страната съобщават едва сега.

Виталий Холодов се оказал най-добър сред повече от хиляда претенденти за отличието. Коментирайки победата, сержантът скромно обръща внимание, че освен него на остров Перис е имало още много достойни пехотинци.

През това време колегите му го поздравяват в социалните мрежи, благодарят му за службата и отбелязват личните му качества. “Моят стар инструктор “Лудия руснак” определено заслужава това”, написа във “Фейсбук” бившият пехотинец Алън Прескод.

Както съобщава DVIDS, Виталий Холодов е женен и има три деца. В САЩ той се преместил със своето семейство през 1999 година. Постъпвайки на служба в корпуса на морската пехота, той преминал дълъг път и впоследствие решил да стане инструктор, за да предава своя опит на новобранците.

Но кариерата на Холодов във Въоръжените сили на САЩ не е завършена: сега той се готви да постъпи на служба в школата за инструктори, където ще учи другите пехотинци на тънкостите на своята работа.
Превод и редакция: БЛИЦ 


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.