Крим: “Панцирь-С1” за един ден унищожиха над 100 крилати ракети

Крим: "Панцирь-С1" за един ден унищожиха над 100 крилати ракети

Разчетите на зенитни ракетно-оръдейни комплекси “Панцирь-С1” от Южния военен окръг проведоха учения, в рамките на които унищожиха над 100 крилати ракети на условен противник в Крим, съобщиха от пресслужбата на окръга, цитирани от ТАСС.

“Над 100 цели условно бяха унищожени от подразделенията на противовъздушната отбрана на зенитни ракетно-оръдейни комплекси “Панцирь-С1″ на ЮВО в Крим в рамките на проведения единен ден за борба с крилати ракети и безпилотни летателни апарати на условен противник”, гласи съобщението.

Отбелязва се, че по време на занятията разчетите за ПВО са намерили, открили и унищожили нисколетящи въздушни цели с малки размери и слаба скорост, а също така са отработили реда по откриване и унищожаване на вражески крилати ракети.

“Панцирь-С1” е комплекс с малък радиус на действие, на който противовъздушната отбрана се осъществява в автоматичен режим с оръдия и управляеми ракети с радиокомандно насочване с инфрачервено и радиолокационно проследяване. Комплексът е особен с това, че съчетава многоканална система за прихващане и съпровождане на целите с ракетно-артилерийско въоръжение, предполагаща унищожаването на цели на височина до 15 км и на разстояние до 20 километра.

Единният ден за борба с крилати ракети и безпилотници се проведе на над 30 полигона от Южния военен окръг, като в тренировките участие взеха над 1500 военнослужещи, около 50 единици военна техника – включително средства и комплекси за ПВО, бойни кораби и самолети. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.