Колко струва един войник ?

Николай Цонев

Според един бюлетин в руският седмичник „Денги“ (Деньги), в който показват разходите на НАТО за заплати на войниците си, от Алиансът харчат над пет пъти повече за поддръжката на един войник ! Все пак всяка война струва пари и в този ред на мисли ето примерните цифри:
САЩ харчат над двадесет милиарда долара на година !

Армия Николай Цонев
Русия според непотвърдена информация между десет и петнадесет милиарда на година !

В Русия един войник струва около 64 600 долара на година средна сума !
Докато в Африка един войник струва между 1450 и 3000 долара !
Няма да коментираме колко е годишната издръжка на Българският войник !

Годишната издръжка Българският войник вместо да се вдига, защото се вдигат стандартите в НАТО, незнайно защо тя пада !
Спират се и почти всички придобивки и стимули, който си бяха вид дофинансирания към войската !

Ето защо на практика желаещи да постъпят в Българската армия няма, а напротив – расте броят на желаещите да напуснат редиците на армията !
Военното министерство намира пари за скъпи визити и командировки, намира пари за визите в чужбина, но не може да намери за Българският войник, а това допълнително демотивира Българският войник !

Не липсват и скандалите свързани с МО Николай Ненчев, което на практика уронва престижа на Българската армия и реципрочно петното се лепи и на всеки военен !

Българските офицери и войници са хора с чест и достойнство и всеки гаф или скандал в МО те го изживяват като лична обида и обида към пагона !

По времето на МО Николай Цонев, макар и за кратко Българският войник беше ценен и уважаван, добре платен и имаше много стимули и придобивки, който днес Николай Ненчев оряза !


Loading...

Наред с мисиите, който изпълняват рамо до рамо с много по-добре платените войници от НАТО, Българският войник казва „и ние семейства имаме, и ние деца гледаме, а заплащанията ни са мизерни в съпоставка с това, което получават колегите ни по света”!
Днес военнослужещите искат да се върнат стимулите и придобивките им от времето на Николай Цонев !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.