Колко безпилотни самолета има в руската армия?

Колко безпилотни самолета има в руската армия?
На въоръжение в Руската федерация в момента има над 1900 безпилотни самолета, заяви в интервю за вестник “Красная звезда” началникът на сектора за безпилотни летателни апарати  към Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-майор Александър Новиков.

Той посочи, че те превъзхождат чуждестранните конкуренти по своите характеристики, а в момента приключва разработването на многоцелеви безпилотни летателни апарати с голям обсег.

“Във военните части са формирани единици на безпилотната авиация, които влизат в състава на специалните сили на руската армия.

Те са оборудвани с над  1900 безпилотни самолета”, твърди Новиков, цитиран от руски медии. Според него услугите на безпилотната авиация са съгласувани с щабовете на военните окръзи и звена.

Въвеждането на безпилотни летателни апарати в руската армия започва през 2013 г., а от началото на антитерористичните операции в Сирия, руски безпилотни самолети са извършили над 23 хиляди полета, с обща дължина от 140 хиляди работни часа.

Дроновете, наред с други неща, осигуряват 24-часов мониторинг на ситуацията в почти цялата територия на Сирия, обясни генерал-майор Александър Новиков. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.