Когато руснаците закъсняват за работа заради “Ярс”: Ракетни системи влязоха в московския трафик

Когато руснаците закъсняват за работа заради "Ярс": Ракетни системи влязоха в московския трафикЯрс.

Телевизионният канал 338 публикува фотографии на московските отбранителни системи. Или по-конкретно – как наред с останалите участници в столичния трафик се промъква и подвижна установка, въоръжена с едно от най-ужасните оръжия в света. Става въпрос за междуконтиненталната балистична ракетна система РС-24 “Ярс”, която е част от Ракетните войски със стратегическо предназначение.

Москва 24

@infomoscow24

Мобильный ракетный комплекс «Ярс» заметили на МКАД.
Подробнее: https://s.m24.ru/GZmgtO 

Фото: telegram-канал 338

See Москва 24’s other Tweets

Колоните от автомобили бяха временно спрени поради пристигането на ракетните комплекси от Ивановска област към подмосковкото селище Алабино, където ще се проведе подготовката за Парада на Победата.

Тази ракета е гръбнакът на стратегическите ракетни сили на руската армия. Представлява модификация на ракетната система “Топол-М”. В оперативно бойно дежурство е от 2009 година. Произведени са 2 версии – със специални стационарни силози и в мобилна версия, поставена на колесна платформа МЗКТ-70221.

Максималният обсег на ракетата е 12000 км и може да носи 3-6 бойни блока, в които има независимо насочващи се бойни глави.

Предполага се, че в руските стратегически войски има общо 110 ракети “Ярс” (20 стационарни и 90 мобилни). Те са готови да реагират на евентуална атака над Руската федерация и да нанесат фатални удари по условния противник.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.