Когато руският „Вампир” удари танк + видео

Когато руският „Вампир" удари танк + видео


„Вампир”
От гранатомета, който пробива бронята от над 300 метра, няма спасение, той е еднакво ефективен както срещу танкове, така и срещу други бронирани бойни единици
От най-мощния гранатомет в света – руският РПГ-29 „Вампир”, който с отлична точност от 500 метра може да порази цел, няма спасение. Той е еднакво ефективен както по танкове, така и по други бронирани бойни единици, съобщава tvzvezda.ru.

Гранатометът е особено подходящ за използване в градски условия.

Жертви на „Вампир” са ставали най-добрите танкове в света. Например, израелският „Меркава”, който дълги години се смяташе за най-обезопасената и неуязвима бронемашина, е пробит от първия изстрел. Същата печална съдба в Ирак е сполетяла американския танк „Абрамс”.

Като цяло системата на действия е проста и се състои от два етапа. Първият е унищожението на динамичната защита на танка. Вторият е пробиване на бронята и взривяване на боеприпас във вътрешността на машината.


Loading...

Източник: epicenter.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.